BEHANDLING


Utredning/vurderingssamtaler/innledende samtaler før oppstart av psykoterapi: Samtale(r) for å kartlegge psykisk strev (Vanligvis 2-4 ganger)

Korttidsterapi for voksne: Terapisamtaler ukentlig eller annen hver uke over kortere tid (6-20 ganger) med en avgrenset problemstilling knyttet til egne plager og vansker i relasjoner og samspill med andre.

Psykoanalytisk orientert/intensiv psykoterapi for voksne: Samtaler der pasienten kommer hyppigere til timer (gjerne to ganger pr uke) over lengre tid (som oftest noen år). Relasjonen mellom terapeut og pasient har en viktig betydning i denne tilnærmingen. Det vil være fokus på at ubevisste og tidligere erfaringer gjerne kommer til uttrykk i relasjonsmønstre her og nå. Når noen av disse mønstrene gjentas i terapirelasjonen, kan terapeuten hjelpe med å forstå dem på nye måter. Behandlingen foregår som oftest liggende på divan/sofa. Pasienten gis rom til å fortelle så fritt som mulig hva han/hun har på hjertet, og terapeuten forsøker å hjelpe med å lytte og forstå.  Det skapes et trygt rom med faste rammer hvor det kan være mulig å åpne opp og utforske sider av seg selv som kan være til hinder i  livsutfoldelse, og bidra til symptomer som angst, uro og depresjon.

Psykoanalyse: Har mulighet for å vurdere pasient med tanke på psykoanalyse fra våren eller høsten 2025. Ta kontakt om du ønsker å vite mer. Delvis refusjon gjennom Helfo, så du betaler kun et lite mellomlegg pr. time.

Ungdomsterapi: foregår omtrent på samme måte som for voksne. Imidlertid vil ungdommens naturlige utviklingstema komme til å ha særlig fokus (for eksempel autonomiutvikling). Som spesialist i barne- og ungdomspsykologi med videreutdanning i barne- og ungdomsterapi, er det naturlig for meg å tilpasse terapiformen til ungdommens og barnets perspektiv, og være lydhør og opptatt av å tone meg inn på deres utviklingsnivå. I tillegg til å benytte meg av metoden som fokuserer på å lytte og først og fremst følge pasientens innfall, vil jeg i en ungdomsterapi også fungere som sparringspartner og rådgiver når det er behov for det.

Parterapi: Samtaler med dynamisk fokus der terapeuten forsøker å lytte til underliggende og ubevisst kommunikasjon i utvekslingene hos paret og foreslå måter å forstå hva som kan tenkes å foregå på dypere plan. Sammen forsøker vi å øke og utvide denne forståelsen. I nære forbindelser spiller det seg gjerne ut tidligere ubevisste ønsker og behov, savn og skuffelser, som ikke alltid er kjent. Det kan være nyttig å få hjelp med å sortere, og få bedre tak i grunnleggende behov som uttrykkes i relasjonen. Det vil kunne øke empati og toleranse for motstridende følelser i parforholdet.

Gravide og samspill med baby Jeg har god erfaring med å arbeide med gravide og relasjonen til barnet i magen, og med samspill mellom foreldre og barn etter at barnet er født. Å gå gravid kan være angstfylt og sårbart. En kan være usikker på om en vil komme til å bli en god nok mor for barnet en venter, om en har det som skal til. 

Tilstanden gir imidlertid gode muligheter for å utvide et indre rom og mottagelighet for barnet en venter på. Det er meningsfullt å jobbe innenfor et korttidsperspektiv og sortere i vanskelige og motstridende følelser forbundet med å skulle bli mor. Det er naturlig at vanskelige følelser knyttet til egen barndom kan dukke opp og at erfaringer i forhold til egen mor kommer opp på en forsterket måte. Det kan være godt å få mer klarhet i eget følelsesliv før barnet kommer slik at en kan finne frem til hvordan en ønsker å være mor på sin egen måte.

Barneterapi (med fokus på hva som uttrykkes på flere nivåer i lek og i relasjon til terapeuten) og foreldreveiledning: kan tilbys ved forespørsel.